Varför är de så upprörda?


Läser i de USA baserade nyheterna att många är upprörda över den hemliga avlyssning som skett under G.W Bush ledning och att man avsiktligt vilselett kongressen. Det märks att det blåser nya vindar över det ekonomiskt sönderslagna USA. Man har helt plötsligt börjat att bry sig om sådana här saker?

Jag trodde att landets säkerhet stod över både demokrati och lag........Så har ju i allafall man utryckt sig när det gäller tortyr och andra folkrättsliga brott man begått. Att dom avlyssnar sina egna medborgare är ju hu så mycket hemskare.
Men så är det med detta folk, dom förstår inte att om Staten kan begå brott emot andra och skylla på säkerhet, så kan dom också själva bli utsatta för samma sak.

Men det kanske är illa rimmande med landets konstitution?  Washington, Franklin och Jefferson har med säkerhet vänt sig i sina gravar som propellrar under de sista 8 åren.

Här i Sverige så har debatten redan lagts bort om FRA-lagen och våran Stat ser sig om efter andra möjligheter att utvidga kontrollen över misstänkta hot. Att Staten anser varje medborgare i detta land som en potentiell fiende och terrorist säger ju allt om hur påverkade man har varit av de olagligheter som försigått i USA.
FRA-lagen har med säkerhet tillkommit efter påtryckningar utifrån.
Ja, vad skall man säga? Vad kan man egentligen förvänta sig av en Statsmakt som har en Ordningsmakt som bara klarar av att lösa 5% av anmälda brott och där domstolarna mer eller mindre har blivit bankrupta?

Nej, ordningsmakten ser hellre till att tillhandahålla säkerheten för penningstinna idrottsklubbar gratis och låter därmed kampen mot brottsligheten förfalla totalt.

Ge folket skådespel och bröd, så bryr dom sig inte så mycket

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0